#005

Så sitter jag vid tangenterna igen. Tänkte skriva lite om den fantastiska designfloran som vi har bland oss men som vanligt tryter inspirationen. Våren har inte riktigt brutit igenom och energin är inte på topp. Jag är inne i en väldigt intensiv arbetsperiod också där det bara rullar på. Mitt emellan Stockholm Furniture Fair och Milano-mässan så får jag väl helt enkelt dela med mig om vad som var och vad jag förväntar mig framåt.

 

Pierre Sindre

Ett omnämnande vore på sin plats eftersom han stod för det som efterlängtades på mässan i Stockholm. Något vackert och som tog egen plats. Tycker att det ska bli spännande att se vad han kommer komma med i framtiden. Hoppas han håller i sig och inte spårar ur. Ibland kan det vara lite svårt om populariteten blir för stor för snabbt, men Pierre verkar har fötterna på jorden. Jag ställer mig i hyllningskören och hyllar honom! Fint gjort Pierre.

 

Stockholm Furniture Fair

Ett riktigt blekt mässår i februari i år. Överlag lite för lite nyheter som tillför något och alldeles för många nyheter som är varianter på andra nyheter och inte var några nyheter. Blekt och inspirationslöst. Jag var dessutom lite besviken av att mässan rakt igenom knappt lyfte miljöfrågan alls i år. Oväntat eftersom vi i Sverige värnar mycket om inhemsk tillverkning och rättvisa material. Varför var det inte intressant i år? Konstigt.

 

Ny favoritblogg

Jag läser väldigt lite bloggar och framförallt inte inredningsbloggar. Jag vet, jag har fått skit för det en det är för att folk är så ängsliga. Har liksom inte tid för det. Fick ett tips om en fin blogg som heter “Tänk på döden”. Skön typ av skrivtempo som jag gillar och inte så många inlägg. Typ bara text. Stort tack för det tipset. Du vet vem du är.

 

Paris_Roubaix_Cycling_Print

Prints

Ja ska det köpas eller säljas printa så ska det vara i Neil Stevens nivå av grafsik design och illustration. Jag blev kär med en gång. Speciellt i illustrationen här ovan. Så sjukt duktig kille.

Illustrationerna håller så grymt hög nivå att det får varenda “Carpe Diem”-print att vissna och vilja gå i säng efter att de slagit palindrom-knut på sig själv. Neil printar dessutom på ett 315g papper. Det är tjockt. Riktigt tjockt.

www.crayonfire.co.uk

 

Il Salone Del Mobile

Jag förväntar mig en färgsprakande vecka med mycket färg på allt. Antagligen är det inget som någon trendspanare har förutspått men nu är det min önskan vi talar om inte en halvsanning som kanske inte faller in. Min önskan kan bli 100% fel och så får det isåfall bli men ge mig för fan en inspirationschock utan dess like Milano. Knocka mig, förstumma mig, slå undan benen på mig. Jag vill vara helt matt när jag flyger hem. Helt matt av att möbel och inredningsbranschen går mot en superintressant framtid.

 

Utskrift

Designterapin

Ja, vi har startat en podd. Tillsammans med Martin Wendelbo som skriver martinreda.se så pratar vi ut om design i allmänhet och design i synnerhet. Vi kommer att prata om allt. Vi kommer säkert allt som oftast inte fram till något svar eller konkreta lösningar. Vi kommer lätta våra hjärtan om design, ha svårt att hålla oss till ämnet på grund av stickspår och antagligen gnälla lite. Om du lyssnar och märker att du egentligen ville ha en bajsnödig podd om trender och kändisformgivare så är det inte designterapin som du ska lyssna på. Vi kommer prata om allt som faller oss in, om och kring design. Ett ord som är så laddat med ängslighet att det är rent provocerande att vi ens vågade använda det i vårt podd namn.

Lyssna på första avsnittet här: https://soundcloud.com/user-3236629/e01-designterapin

Senast kommenterat

Dela

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *